بهداشت و سلامت

تزریق خون در منزل

تزریق خون در منزل

تزریق خون از گذشته های دور و به شکل سنتی در بیمارستان ها و یا کلینیک ها به صورت سرپایی انجام می شده است. برای دسترسی بهتر بیماران و راحتی مراقبت از بیماران و همچنین کم تر شدن هزینه ها تزریق خون در خانه های بیماران امکان پذیر شده است.

تزریق خون در منزل به اندازه ی تزریق خون در بیمارستان ایمن و موثر و قابل اجراست. انتقال خون حتما باید با تجویز و دستور و نسخه ی پزشک مربوطه دارد.

مزایای تزریق خون در منزل:

خدمات بهداشتی در خانه باعث کاهش اضطراب بیمار می شود و این موضوع آرامش روانی به بیمار می دهد که باعث می شود سرعت بهبودی بیمار زیاد شود و کیفیت زندگی او را زیاد تر می کند.

هزینه ی بستری شدن در بیمارستان زیاد است بنابراین دریافت خدمات پزشکی در خانه هزینه ها را کاهش می دهد. سالمندان و معلولین و بیمارانی که نقص سیستم ایمنی دارند تمایل بسیار زیادی برای انجام تزریق در منزل دارند.

انواع گروه خونی:

  • گروه خونی O
  • گروه خونی A
  • گروه خونی  B
  • گروه خونی AB

و همچنین هر فردی دارای RH مثبت و یا RH منفی می باشد. همچنین آنتی ژن های مهم برای دسته بندی گروه خونی به دو دسته  A و B تقسیم می شوند.

فرآیند انتقال خون

چه کسانی به تزریق خون در منزل نیاز دارند؟

معمولا افراد پیر و سالخورده و معلولین که بیرون رفتن و مراجعه به بیمارستان برایشان سخت است و همچنین با جابه جایی و رفتن به مراکز درمانی در خطر بیماری های واگیر دار قرار می گیرند تزریق در منزل را ترجیح می دهند به بیمارستان رفتن .

انتقال خون چگونه است؟

انتقال خون به واسطه ی لوله ای که به سوزن وصل شده است امکان پذیر است و انجام می شود. بسته به نیاز بیمار مقدار انتقال خون متفاوت است.

برای این کار اول بیمار باید آزمایش خون مانند CBC انجام دهد این آزمایش ها برای این است که پزشک مطمئن شود با تزریق خون حال بیمار خوب می شود یا بی تاثیر است.

CBC:

اجزای موجود در خون مانند گلبول قرمز و گلبول های سفید و پلاکت ها را در سطح خون اندازه گیری می کند. حتی در صورت وجود مشکل در خون ریزی غیر طبیعی ، آزمایش لخته شدن یا انعقاد خون هم تزریق صورت می گیرد.

برای تزریق پزشک به منزل مراجعه می کند و در صورت صلاح دید نسخه می پیچد که نیاز به تزریق خون هست که اگر نیاز باشد این عملیات امکان پذیر است.

خون و انتقال خون

گروه های خونی:

نوع گروه خونی عامل بسیار مهمی در انتقال خون و تزریق آن است اگر خونی که به بدن تزریق می شود با گروه خونی شما یکی نباشد بدن با خون تزریق شده مبارزه می کند که زندگی بیمار با خطر جدی رو به رو می شود.

برای جلوگیری از مشکلاتی از این قبیل خون های اهدایی با دقت فراوان مورد آزمایش قرار می گیرند همه ی انسان ها گروه خونی متفاوتی دارند که بر اساس موادی بنام آنتی ژن بر روی سلول های خونی فرد ایجاد می شود.

فرآیند تزریق خون در منزل:

انتقال گلبول های قرمز با سرعت بسیار آهسته انجام می شود. این در حالی است که علائم بیمار و همه ی واکنش های او از نزدیک دیده می شود و قابلیت کنترل دارد.

علائم حیاتی مانند دما و ضربان قلب و فشار خون مرتبا بررسی می شود اگر مشکلی وجود نداشته باشد سرعت تزریق را افزایش می دهند و خون با سرعت بیشتری به بدن وارد می شود.

طی 4 ساعت خون به بدن تزریق می شود فرآورده های خونی دیگر مانند پلاسما و پلاکت ها با سرعت بیشتری به بدن وارد می شوند.

 

تزریق خون در منزل توسط چه کسی انجام می شود؟

یک پرستار در خانه کار تزریق را انجام می دهد و وضعیت بیمار در خانه اش را تحت نظر و کنترل دارد. تمام استاندارد هایی که یک تزریق در بیمارستان دارد در خانه هم همان استاندارد ها رعایت می شود. این پرستار باید مطمئن باشد سلامت بیمار برای تزریق خون در منزل ثابت است.

اگر نیاز باشد مراقبت های پزشکی فوری باید از  نزدیک در دسترس بیمار باشد. خونی که قرار است به بیمار تزریق شود باید در یک محدوده ی دمایی مشخص نگهداری شود تا آسیبی به آن وارد نشود.

البته همه ی این حساسیت ها فقط برای تزریق خون است سایر تزریقات مانند سرم این حساسیت و آزمایشات را ندارند.

تزریق خون

خطرات احتمالی انتقال خون:

عفونت ها ممکن است خطر اصلی به حساب بیایند اما آزمایشهای غربالگری اهداکنندگان این مشکل را به حداقل رسانده اند علائمی مانند خارش و لرزش و سردرد و درد در قفسه ی سینه  یا کمر ، گرفتگی گلو ، حالت تهوع ، سرگیجه ، مشکلات تنفسی یا سایر مشکلات احساسی را حتما بعد از تزریق باید به پرستار گزارش دهید.

دریافت خونی که مطابق با شما نباشد عوارض شدید مانند حساسیت یا آسیب شدید ریه ای انتقال عفونت مانند باکتری یا ویروس ها را در پی دارد.

علیرغم آزمایش انجام شده تمام خون های اهدایی ریسک انتقال عوامل عفونت از جمله هپاتیت و ویروس اچ آی وی و انواع باکتری ها را نمی شود کاملا حذف کرد اما وجود همچین ریسکی خیلی کم است.

تزریق خون در چه مواقعی ضروری است؟

برای درمان خیلی از مشکلات پزشکی به کار می رود مثل بیماری های خونی و در درمان بعضی جراحت ها و جراحی های بزرگ که در آن خون از دست رفته است ، مانند سرطان

آموزش انجام تزریق خون :

  • از بیمار راجبه واکنش های قبلی خود در تزریق خون سوال کنید.
  • دستهای خود را بشویید.
  • طبق مقررات کیسه خون را از بانک خون آمده کنترل کنید.
  • شماره خون را مشخص کنید.
  • نوع گروه خونی و RH چک شود.
  • تاریخ انقضای خون چک شود.
  • خون را از نظر لخته شدن چک کنید.
  • قبل از تزریق خون علائم حیاتی کنترل شود.
  • اجازه ندهید در لوله ست خون فیلتر خون جریان یابد.
  • تزریق را به آهستگی شروع کنید 5 تا  15 دقیقه اول تزریق کنار بیمار بمانید.
  • برای نیم ساعت اول هر 15 دقیقه یک بار علائم حیاتی را کنترل کنید.
  • بیمار را از نظر برافروختگی و تنگی نفس و خارش و سرگیجه بررسی کنید.
  • در صورت لزوم از وسایل مخصوص گرم کردن خون استفاده کنید.
  • بعد از اتمام تزریق خون نرمال سالین 9% را تزریق کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *