آزمایشگاهی

دستگاه آب مقطر گیری

دستگاه آب مقطر گیری

تولید آب خالص به دلیل کاربردهای زیاد در صنایع پزشکی و آزمایشگاهی، ضروری و پرهزینه است. به طور کلی سه راه برای خالص کردن آب وجود دارد: دستگاه آب مقطر گیری، دستگاه آب دیونیزه و اسمز معکوس. بیشترین خلوص را دستگاه آب مقطر گیری و پس از آن دستگاه آب دیونیزه به ما می دهد. اسمز معکوس روشی است که بین موارد بالا کمترین خلوص را داراست. دستگاه آب مقطر گیری با تقطیر، آب بدون املاح که خلوص بالای 95% دارد و مثل آب طبیعی شامل مواد شیمیایی مثل نیترات، سولفات و سدیم، مواد آلی، ویروس ها و باکتری ها نمی شود را به ما تحویل می دهد.

  به طور کلی کندانسورهای دستگاه آب مقطرگیری به دو دسته فلزی و شیشه ای تقسیم بندی می شوند. دستگاه هایی که کندانسور شیشه ای دارند عموما در تقطیر آب، الکل و میوه موثر هستند.

انواع دستگاه آب مقطر گیری

  • دستگاه آب مقطر گیری یکبار تقطیر: این دستگاه جنس فولاد زنگ نزن دارد و ظرفیت آن 4 لیتر بر ساعت می باشد. برای خنک سازی به کندانسور 40 لیتر آب نیاز دارد.
  • دستگاه آب مقطر گیری دوبار تقطیر: این دستگاه مخزن ذخیره و تنظیم اتوماتیک درجه آلودگی ندارد. در اولین مرحله جنس کندانسور فولادی و در مرحله دوم جنس آن شیشه ای است. برای خنک سازی به کندانسور 120 لیتر آب نیاز دارد. برای خرید دستگاه آب مقطر گیری دوبار تقطیر 6204G به اینجا مراجعه کنید.
  • دستگاه جریان بالا: این دستگاه به روش اسمز معکوس میتواند آلودگی های شیمیایی را از بین ببرد و عموما دارای یک یا دو مخزن است. همچنین با اشعه ماوراء بنفش یون زدایی می کند و در هر دقیقه 40 لیتر آب مقطر تولید می کند.
دستگاه آب مقطر گیری آزمایشگاهی

قیمت دستگاه آب مقطر گیری آزمایشگاهی

روش کار با دستگاه مقطر گیری

پروسه با وارد کردن آب سخت به مخزن ضد زنگ دستگاه آغاز می شود. پس از این مرحله حرارت دستگاه را 1000 تا 1500 وات بالا می بریم تا بخار تشکیل شود. سپس بخار تشکیل شده وارد خنک کننده ای که جنس آن نیز ضد زنگ است، می شود تا با گذشت زمان آب مقطر مورد نظر را تحویل دهد.

اصول کار این دستگاه بر مبنای تبخیر و تغلیظ می باشد در نتیجه با جوشاندن آب معمولی، باکتری ها و املاح سنگین آن از بین می روند و آب خالص به صورت بخار سرد شده باقی می ماند. این دستگاه فقط با آب کار می کند پس باید از قطع شدن آب جلوگیری نمود. همچنین توجه شود که سیم ارت حتما وصل باشد.

  کاربرد دستگاه آب مقطر گیری

از این دستگاه به عنوان حلال در تولید محلول، نمونه های شاهد و ساخت آب با خلوص بالا استفاده می شود. همچنین در پاک کردن ظروف شیشه ای آزمایشگاه ، استرلیزه کردن تجهیزات پزشکی و استانداردهای کالیبراسیون موثر است.

در صورت ریخته شدن آب بر روی قطعات برقی و مهم دستگاه سریعا دستگاه را از برق بکشید. هر چند روز یک بار با توجه به مقدار استفاده، رسوب گیری و شست و شو انجام شود. توجه شود که آب خروجی از فاضلاب بسیار سنگین بوده و قابل شرب نمی باشد.

اجزای دستگاه آب مقطر گیری

  • تولید کننده بخار: این قسمت مخصوص ذخیره کردن آبی است که تقطیر می شود. این قسمت برای کنترل کیفی آب و سرعت جریان آن است.
  • تنظیم کننده سطح آب در مخزن: این قسمت سطح آب را در مخزنی که بخار می سازد، کنترل می کند.
  • سوپاپ کنترل: قسمتی که ورود جریان آب به مخزن مربوطه را کنترل می کند.
  • اتصال هیدرولیکی: اتصال های مربوطه به مخزن.
  • مقاومت های متغیر: وسیله ای که با عبور جریان، گرما تولید می کند.
  • لوله سرد کننده آب: محل خنک سازی بخارهای تولید شده.
دستگاه آب مقطر گیری خانگی

قیمت دستگاه آب مقطر گیری خانگی

مقایسه دستگاه تصفیه کننده آب با این دستگاه

در مصارف صنعتی به طور کامل از دستگاه آب مقطر گیری استفاده می شود اما در مصارف خانگی این سوال به وجود می آید که این دستگاه موثرتر است یا دستگاه تصفیه آب.

دستگاه تصفیه آب به خودی خود موثر می باشد اما درصد خلوص آن به اندازه دستگاه تقطیر بالا نیست و    سیستم تصفیه کننده های آب در صورتی که بدون استفاده باقی بمانند می توانند به محل رشد باکتری ها تبدیل شوند و حتی بیشتر از منبع آب اصلی سنگین باشند. برخی معتقد هستند دستگاه های تقطیر بیش از حد آب را خالص می کنند و مواد معدنی موجود در آب را از بین می برند در حالی که به طور کلی بزرگترین منبع مواد معدنی بدن، غذا با سهم 95% است نه آب آشامیدنی.

دیونایزر

دستگاهی که آب را دیونیزه می کند، دیونایزر نام دارد. عموما بیشترین ناخالصی آب شامل کاتیون ها و آنیون هاست. عملکرد این دستگاه به طور کلی به این صورت است که با عبور آب از دستگاه یون ها از آن جدا می شوند و آب خالص می شود. این دستگاه دو فرآیند متفاوت برای این جدا سازی دارد. تفاوت آن با دستگاه تقطیر این است که در دیونایزر از روش شیمیایی برای جداسازی استفاده می شود یعنی یون های هیدروکسیل و هیدروژون با مواد معدنی مبادله می شوند. برای خرید دستگاه دیونایزر آب خالص ساز Finetech سری مدل FTWPS به اینجا مراجعه کنید.

کاربردهای این روش عبارتند از:

  • اتوکلاوهای میکروبیولوژی
  • شست و شوی پایانی وسایل آزمایشگاهی
  • استانداردهای کالیبراسیون در باتری ها
  • تولید حلال

نتیجه نهایی

هزینه این دستگاه بر اساس عواملی مثل جنس و حجم مخزن و هزینه برق آن بر اساس هر لیتر تولید می باشد. همچنین اگر عنصر گرم کننده دستگاه، رسوب گیری نشود هزینه برق آن بیشتر می شود.

تهیه و خرید مدل های مختلف این دستگاه بر اساس نیاز هر فرد تغییر پیدا می کند. برای مثال برای موارد استفاده در صنایع پزشکی و آزمایشگاهی، خرید دستگاهی با مخزن بزرگ و پیچیده تر انتخاب بهتری است اما برای مصارف خانگی خرید مدل های ساده پیشنهاد می شود چرا که رسوب گیری و تمیز کردن آنها راحت تر است. رسوب زدایی نقش اساسی ای در کارکرد بهتر و عمر بیشتر این دستگاه دارد.

دستگاه آب مقطر گیری صنعتی

قیمت دستگاه آب مقطر گیری صنعتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *