پزشکی

نابینا شدن از ترس هایی است که هر انسانی در طول زندگی با آن روبه رو شده است

نابینا شدن

نابینا شدن از ترس هایی است که هر انسانی در طول زندگی با آن روبه رو شده است.

بینایی از مهم ترین حواسی که انسان را به درک محیط اطراف می کند و از دست دادن آن آسیب های روحی سنگینی به فرد وارد می کند که زندگی فرد را متاثر می کند.

سلامت چشم ها بسیار پر اهمیت است که هر فردی باید به خوبی از بینایی خود محافظت کند. اگر حوادثی که موجب نابینایی می شود مانند سانحه ی رانندگی و اصابت جسم نوک تیز به چشم و…رادر نظر نگیریم بیماری هایی وجود دارند که باعث کوری و کاهش بیماری می شود.

بیماری هایی که باعث نابینا شدن یا کاهش دید می شوند:

آب سیاه یاگلوکم:

زمانی که مایعات در چشم جمع می شود و باعث فشار در عصب بینایی می شود که تعدادی از رشته های عصبی چشم از بین می رود میزان دیدی که در اثر آسیب به چشم وارد می شود غیر قابل یرگشت است این فشار و آسیب به مرور زمان باعث از دست دادن بینایی و نهایتا کوری می شود.

درمان:

اگر بیماری آب سیاه به موقع و زود هنگام درمان شود سرعت پیشرفت بیماری کند شده و کمتر به چشم آسیب می رسد و حتی از کوری فرد جلوگیری می شود.

گلوکوم:

به آب سیاه دزد خاموش هم می گویند نام دیگر آب سیاه گلوکوم است که معنی آن روشنایی لرزان و ناپایدار است. دلیل نامگذاری این است که به مرور زمان باعث تاری دید شده و نهایتا کوری فرد می شود.

زاویه چشم:

چشم انسان ها مایع شفافی به نام زلالیه تولید می کند که باعث پر شدن فضای جلوی عدسی چشم می شود و از طریق بافتی که شبکه ی ترابکولار نام دارد و در زاویه ی چشم قرار دارد تخلیه می شود محل اتصال عنبیه و قرنیه زاویه چشم می گویند.

اگر زلالیه بیش از حد تولید شود و یا سیستم تخلیه به درستی کار نکند مایعات نمی توانند با سرعت طبیعی خارج شوند و باعث افزایش فشار به چشم می شوند.

نابینا شدن

آب سیاه و نابینا شدن در چه سنی اتفاق می افتد:

آب سیاه در هر سنی اتفاق می افتد اما بیشتر در سن 60 سال تا 80 سال بیشتر دیده می شود که متاسفانه در بسیاری از موارد بیماری علائمی ندارد و دید بیمار هم خوب است ولی به تدریج بینایی کم می شود بیمار متوجه نمی شود در نتیجه وقتی دید مرکزی از بین می رود باعث کوری کامل می شود.

تنها راه تشخیص بیماری آب سیاه معاینه چشم است.

علائم آب سیاه چشم :

  • کاهش دید محیطی
  • وجود هاله های رنگی اطراف نور
  • عینک باید زود به زود باید عوض شود.
  • در تطبیق تاریکی اشکال ایجاد می شود.

انواع آب سیاه:

آب سیاه انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

گلوکوم زواویه باز:

شایع ترین نوع بیماری آب سیاه گلوکوم زاویه باز است که همان طور که از نامش پیداست زاویه چشم باز است اما شبکه ترابکولار مقداری بسته است پس خروج زلالیه از بافت ترابکولار آرام تر از حد معمول است که این عملکرد باعث جمع شدن مایع و فشار به عصب بینایی می گردد روند این کار بسیار آهسته است و علائمی هم ندارد و به مرور فرد نابینا می شود.

گلوکوم زاویه بسته:

زمانی این بیماری رخ می دهد که عنبیه به سمت جلو می آید و زاویه چشم را باریک و مسدود می کند پس راه خروج زاویه بسته می شود و مایع در چشم جمع شده و فشار داخل چشم را افزایش می دهد گلوکوم زاویه بسته به دو صورت حاد و مزمن تقسیم می شود.

گلوکوم با فشار طبیعی:

در بیمارانی که مبتلا به گلوکوم هستند فشار در زاویه چشم طبیعی است ولی عصب بینایی آسیب می بیند که دلیل آن می تواند حساس بودن عصب بینایی باشد و یا ممکن است تصلب شرایین و رسوبات چربی یا پلاک در عروق زیاد باشد

گلوکوم ثانویه:

این بیماری به دلیل وجود عارضه ی جانبی مانند آب مروارید و تومور چشم اتفاق می افتد حتی مصرف داروهایی مانند کورتیکواستروئیدها و جراحی چشم هم دلیل این بیماری می تواند باشد.

نابینا شدن

گلوکوم رنگ دانه:

گلوکوم رنگ دانه به دلیل رنگ دانه های عنبیه رخ می دهد سلول های رنگ دانه در چشم پراکنده می شوند و یا این سلول ها در کانال هایی قرار می گیرند که زلالیه در آن تخلیه می شوند پس جریان طبیعی زلالیه کند شده و فشار به چشم زیاد می شود.

گلوکوم مادر زادی

گلوکوم مادر زادی، زاویه چشم در کودکانی که به دنیا آمده اند دارای نقص است و علائمی مانند اشک و مدورت قرنیه و حساسیت به نور می شودکه معمولا نوزاد را جراحی چشم می کنند که این بیمار یک مورد در 10/000 مورد اتفاق می افتد.

چه افرادی مستعد آب سیاه هستند؟

  • نزدیک بینی و دوربینی
  • بیماری قندو قلبی و عروقی
  • سیاه پوست بودن
  • سابقه فامیلی آب سیاه
  • سن بالای 40 سال
  • مصرف قطره چشم به مدت طولانی و داروی کورتیکواستروئید

تشخیص آب سیاه:

  • معاینه سر عصب
  • بررسی میدان بینایی
  • اندازه گیری فشار چشم

پیشگیری از گلوکوم:

هیچ راهی برای جلوگیری از آب سیاه وجود ندارد که فقط با معاینه منظم چشم قابل پیشگیری است افراد بالای 60 سال یک بار در سال با معاینه می توانند با درمان به موقع از آسیب های سلول عصبی جلوگیری کرد.

اگر فردی از فامیل نسبی دارای فشار چشم بالاست حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا حدودا 20 درصد احتمال دارد که شما هم دچار این بیماری شوید.

پایین آوردن فشار داخل چشم به وسیله ی لیزر و یا جراحی و دارو مانع از آسیب بیشتر به چشم می شود.

حرف آخر:

چشم ها عضو بسیار حساسی در بین اجزای بدن هستند که هرگونه آسیب به آن ها باعث بروز صدمات جبران ناپذیری به چشم ها شده و در موارد حاد باعث کوری مطلق و نابینایی می شود.

جهت خرید انواع دوش و چشم شو مانند چشم شوی اضطراری دیواری در سایت بی تو بی کالا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *