اخبار

کشف یک خورشید با عمر ۱۲۰ میلیون سال

سحاب خورشیدی

خورشید جدید با عمر 120 میلیون سال کشف شده است .

ستاره شناسان خورشیدی جوان که سه سیاره دور آن مدار می زنند با استفاده از ابزار Tess ناسا ستاره ای جوان که نام آن TOi451 رصد کرده اند که سه سیاره ی دیگر با دمای بالا دور آن مدارمی زنند.

ستاره TOi451 شباهت زیادی به خورشید دارد عمر خورشید 4.6 میلیارد سال است اما ستاره ای که تازه به کشف رسیده است 120 میلیون سال عمر دارد پس با مطالعه ی TOi451 اطلاعات بسیار زیادی درباره ی چگونگی تشکیل منظومه ی شمسی در اختیار ما و ستاره شناس ها قرار بدهد.

ویژگی و شباهت های TOi451 به خورشید:

TOi451 ستاره ای است که حدود 95 درصد حجم خورشید را دارا می باشد و 12 درصد از حورشید کوچک تر و انرزی انتشاری TOi451 دو سوم خورشید است.

فاصله TOi451 با زمین:

فاصله ی این سیاره  400 سال نوری با زمین است و این فاصله امکان رصد دقیق TOi451 را به ما می دهد وجود سه سیاره ی دیگر در اطراف این ستاره ی جوان که اندازه ی آن ها حدودا 2 تا 4 برابر  زمین است نمونه ای جذاب و ایده آل برای آزمایش شیوه ی تکامل اتمسفر سیارات به حساب می آیند.

این سیاره ها در فاصله ی کمی از TOi451 قرار دارند به طوری که می توان گفت فاصله ی هر 3 سیاره در اطراف این ستاره ی جوان کمتر از فاصله ی عطارد تا خورشید است پس دمای آنها بسیار زیاد و بالا ست و از 2200 تا 840 درجه فارنهایت تخمین زده می شود.

خورشید:

تنها ستاره در کهکشان راه شیری که در مرکز این کهکشان قرار دارد و کره ای کامل که از پلاسمای داغ تشکیل شده است .

این ستاره سرچشمه ی اصلی نور، انرژی ، گرما زندگی بر روی زمین است.

قطر این ستاره نزدیک به 109 برابر قطر زمین و جرم آن 330 هزار برابر جرم زمین است و در گدشته خور و هور و مهر و روز خوانده می شود.

منظور از منظومه ی خورشیدی چیست؟

منظومه ی خورشیدی همان منظومه ی شمسی است که متشکل از ستاره ها ، خورشید  و همه ی چیزهایی که از طریق نیروی گرانش به این سیستم متصل هستند.

اجزای این سیستم از (عطارد، زهره، زمین، مریخ، مشتری، زحل، اورانوس، نپتون،پلوتون) ده ها قمر و میلیون ها سیارک ، دنباله دارها و شهاب سنگ ها تشکیل شده اند.

کشف خورشید جدید

اندازه و فاصله ی خورشید تا زمین چقدر است؟

حجم این ستاره 1.3 میلیون زمین است که 150 میلیون کیلومتر با زمین فاصله دارد.

سه ستاره ی آلفا قنطورس ، نزدیک ترین همسایه های ستاره ای خورشید هستند. پروکسیما قنطورس 4.24 سال نوری ، آلفا قنطورس 4.37 سال نوری با زمین فاصله دارند.

سال نوری چیست؟

مسافتی که نور در یک ساعت طی می کند که این مسافت برابر 9.460.528.400.000 کیلومتر یا 5.878.499.810.000 مایل است.

مدار و چرخش خورشید به چه شکل است؟

این ستاره در یک بازوی مارپیچی به نام orion spur  قرار گرفته که از بازوی sagittarius  خارج شده است چرخش این ستاره به دور مرکز کهکشان راه شیری ، به تنهایی نیست و سیارات و سیارک ها، دنباله دارها و اجسام دیگر را باخود همراه می کند.

حرکت منظومه ی شمسی:

سرعت چرخش کهکشان راه شیری 720.000 کیلومتر در ساعت است که 230 میلیون ساعت طول می کشد تا یک دور حول کهکشان راه شیری بچرخیم.

همانطور که می دانید این ستاره جامد نیست پس قسمت های مختلف خورشید با سرعت های مختلف در حال چرخش است.

چرخش خورشید در خط استوا:

هر 25 روز یک بار این ستاره در خط استوا به دور خود می چرخد اما در قطب های خود خورشید هر 36 روز زمینی ، یک بار دور محور خود می چرخد.

تشکیل خورشید:

در 4.5 میلیارد سال پیش ، این ستاره و بقیه ی اجزای منظومه ی شمسی از ابر غول پیکری که چرخان گاز و گرد و غبار بود که به آن سحابی خورشیدی می گفتند تشکیل شده است.

سحابی خورشید:

سجابی خورشید به دلیل گرانش زیاد فرو ریخت . این فرو ریختگی باعث سرعت چرخش آن شده و به صورت مسطح به سمت داخل دیسک درآمد.

این مسطح بودن آن باعث شد بیشتر مواد داخل ستاره در مرکز آن کشیده و تجمع یابند که 99.8 درصد از جرم منظومه ی شمسی را تشکیل می دهد.

مرگ خورشید:

خورشید نیز مثل ستاره های دیگر روزی تمام می شود و وقتی زمان مرگش فرا رسد در حدی بزرگ و متورم می شود که باعث در بر گرفتن عطارد و زهره و حتی زمین می شود.

طی پیش بینی های انجام شده مرگ این ستاره 6.5 میلیارد سال دیگر یعنی حدود نیمه عمر الان آن زمان دارد تا به یک توده ی سفید دیگر تبدیل شود.

ابتدا هسته که پر از هلیوم است با یک جرقه شعله ور و تبدیل به کربن می شود که باعث کوچک شدن جرم آن تا 10 برابر می شود و 50 برابر از درخشندگی خود را از دست می دهد که باعث کاهش دمای آن می شود که باعث بلعیده شدن زمین توسط خورشید می شود و یا زمین را غیر قابل زیست می کند.

سازو کار و ساختار خورشید به چه شکل است؟

خورشید مانند ستاره های دیگر یک توپ متشکل از گاز است که 91% هیدروژن ، 8.9% هلیوم ساخته شده است این آمار های اتمی این ستاره است.

و آمارهای جرمی 70.8% هیدروژن و 27.4% هلیوم تشکیل شده است.

جهت خرید مواد شیمیایی موجود در سایت بی تو بی کالا مانند هیدرات سولفید سدیم کلیک کنید.

مناطق خورشید:

شش منطقه از این ستاره که عبارتند از هسته، منطقه تابشی ، منطقه همرفت،  که در داخل خورشید قرار دارند و سطح قابل مشاهده ی خورشید که فوتوسفر  شناخته شده و کروموسفر و در نهایت دور ترین منطقه ی خورشید که تاج نام دارد.

مرگ خورشید

دمای ستاره :

میانگین دمای سطح این ستاره 5778 درجه کلوین است و دمای هسته ی 15 درجه سلسیوس ، دمای فتوسفر 5500 درجه سلسیوس و دمای کروموسفر 4320 درجه سانتی گراد تخمین و برآورده شده است.

گرم ترین نقطه این ستاره:

تاج این ستاره شگفت آورترین قسمت آن است زیرا نسبت به قسمت های دیگر دمایش به شدت زیاد و مقدار دما در این قسمت بین 1 میلیون تا 10 میلیون درجه ی سانتی گراد قابلیت تغییر دارد.

جَوِ خورشید:

بالای فوتوسفر، کروموسفر ضعیف و تاج قرار دارد که نازک ترین جو خورشید را تشکیل می دهد این منطقه دارای ویژگی هایی مانند لکه ها و شراره های خورشیدی هستیم.

پتانسیل زندگی خورشید:

ترکیب خورشید گرم و پر از انرژی گازها و پلاسما اصلا مکان مناسبی برای موجودات زنده نیست.

ولی گرمای این ستاره ، زمین را برای زندگی کردن گرم می کند و شرایط زیستن را برای  گیاهان و سایر موجودات و زنجیره های غذایی فراهم می کند.

زمین پس از مرگ خورشید:

همه ی فعالیت های موجود در زمین به گرمای این ستاره وابسته است که مرگ آن باعث مختل شدن فعالیت های زیستی و زندگی کردن را مختل می کند.

با این حال مرگ این ستاره 6 میلیارد سال دیگر اتفاق خواهد افتاد که تا  وقت موعود انسان وقت دارد چاره ای برای غیبت خورشید پیدا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *