آزمایشگاهی

قیمت روغن نهنگ

قیمت روغن نهنگ

روغن نهنگ یا اسپرماستی و یا موم سفید:

روغن نهنگ عنبر یا شاه عنبر بزرگ ترین نهنگ دندان دار است که در تمامی اقیانوس ها زندگی می کند نهنگ نر طولی به اندازه ی 18 متر و وزنی تا 60 تن دارد که با وزن 12 عدد فیل برابری می کند و نهنگ عنبر ماده  طولش 12 متر و وزنش 40 تن است.

نهنگ های عنبر رنگی سیاه مایل به قهوه ای و یا خاکستری دارند دارای سری بزرگ است که یک سوم بدنش را تشکیل می دهد.

در سر نهنگ عنبر ماده ی اسپر ماستی و روغن اسپرم وجود دارد که در ساخت شمع به کار می رود و روغن اسپرم هم به عنوان روغن یا گریس کاربرد دارد.

در آب های گرم و معتدل زندگی کرده و نرها در بهار به سوی آب های سرد شمال می روند و ماده ها و جوان ترها گروهی در عمق پایین تر آب زندگی می کنند.

عنبر چیست؟

ماده ای بنام عنبر که مومی شکل است از روده ی این نهنگ ها به دست می آید این ماده در تهیه عطر استفاده می شود. همچنین موم سفید را هم می توان در نهنگ های دیگر یافت البته به مقدار کمتر و با کیفیت پایین تر از نهنگ عنبر است.

اسپرماستی در دمای بدن به صورت مایع و درمای پایین تر به صورت کریستالی شکل می شود.

محل اسپرماستی:

اسپرماستی در اندام اسپرماتی که در سر نهنگ عنبر قرار دارد تولید می شود که 1900 لیتر اسپرماستی را می تواند تولید کند.

روغن نهنگ

ویژگی فیزیکی روغن نهنگ:

اسپرماستی ماده ای جامد و کریستالی با رنگ سفید و درخشان است که سفت است وقتی آن را لمس می کنید روغنی است.

هیچ طعم و بویی ندارد پس به همین دلیل برای  ساخت مواد آرایشی و چرم سازی و تولید انواع روان کننده ها، ماده ای مناسب به شمار می آید نسبت به کارایی اسپرماستی قیمت روغن نهنگ بسیار مناسب است.

ویژگی شیمیایی روغن نهنگ:

  1. اسپرماستی که خالص است غالبا از ستیل پالمیت ( استر ستیل الکل و پالمیتیک اسید ) و سایر استرهای اسیدهای چرب با الکل های چرب و مقداری کمتر از تری گلیسیرید ها تشکیل شده است.
  2. این استرها که مومی هستند زنجیرهای کربن دار طولانی دارند.( c10_c22)
  3. روغن نهنگ در دمای 44 درجه ذوب می شود.
  4. در دماهایی که زیر 30 درجه ی سانتی گراد باشد به صورت جامدی شکل است.
  5. روغن نهنگ در آب به صورت نا محلول است و حل نمی شود و در کلروفرم ، دی سولفید کربن ، روغن ها ، اتر ، اتانول های گرم به شکل محاول می باشد.

کاربرد اسپرماستی:

  1. به دلیل مناسب بودن قیمت روغن نهنگ از آن برای روغن چراغ که بهترین گزینه در زمان های گذشته بوده است استفاده می شد. هم اکنون نیز قیمت روغن نهنگ مناسب است پس از آن به عنوان یک نرم کننده ی که بسیار ارزش تجاری دارد استفاده می شود.
  2. در تولید شمع ها با میزان استاندارد فتومتریک پر کاربرد است.
  3. در تولید محصولاتی که مختص پانسمان هستند به علت نرم بودن آن به کار می رود.
  4. به عنوان ماده ی تحریک کننده ی دارویی به ویژه cerate ها و پمادها
  5. به طور عمده در تولید انواع روغن ، کرم آرایشی ، شمع های مومی ظریف و پمادها و منسوجات به کار می رود.
  6. به عنوان لعاب دهنده و یا پوشش دهنده در صنایع غذایی به کار می رود تا ظاهری براق و محافظت کننده استفاده مند.
  7. در ماده ی اولیه رژ لب به کار می رود.
  8. ماده ی خام اسپر ماستی در مخزن چوبی نگهداری می شود تا وقتی به زمین رسید پردازش شود.
  9. و در سال های اخیر به عنوان روان کننده ی صنعتی به کار گرفته می شود.
  10. دارای خاصیت صادرات است.

آیا برای روغن نهنگ جایگزینی وجود دارد؟

  1. اکثر موم سفید اسپرماستی که موجود است به صورت مصنوعی ساخته می شود . همچنین روغن جوجوبا خواص فیزیکی و شیمیایی مشابه با اسپرماستی دارد که جایگزین گیاهی مناسبی برای روغن نهنگ است.
  2. روغن چربی نهنگ عنبر خاصیت متمایز کننده ای دارد که ویژه بودن آن از سایر روغن ها می شود خاصیت روان کننده ی آن برای ماشین آلات سبک و سریع ایده آل است زیرا خاصیت روان کاری خود را در دماهای شدید حفظ می کند.
  3. دارای کیفیت عالی و قیمت روغن نهنگ مناسب است و نور پردازی ویژه ای دارد و بسیار واضح و روشن و بدون دود و بو می سوزد.
  4. در تولید صابون و تصفیه روغن با کیفیت بالا کاربرد دارد.

تهیه روغن اسپرماستی:

  1. نهنگ عنبر را صید می کنند و ماده اسپرماستی را از سرنهنگ که به صورت مایع است به صورت خام بر می دارند.
  2. با فرآیند سرمادهی موم اسپرماستی از روغن جدا می شود.
  3. و به صورت موم جامد کریستالی سفید در می آید.
  4. با روش تبلور در دمای 6 درجه ی سانتی گراد و تحت تیمار و با فشار و وجود محلول قلیایی از روغن اسپرم به دست می آید.

چربی روغن نهنگ:

چربی روغن نهنگ 66 درصد موم دارد که سرعت صدای اسپرماستی 2،684 متر بر ثانیه است که باعث می شود که رسانای صداها دو برابر روغن دلفین باشد.

عملکرد بیولوژیکی روغن نهنگ:

چگالی اسپرماستی با تغییر فاز تغییر می کند پس ممکن است برای تنظیم شنای نهنگ عنبر به کار برود. یا حتی ممکن است یه عنوان بالشتک برای محافظت از پوزه ی نهنگ که بسیار ظریف است به هنگام شیرجه زدن نهنگ استفاده شود.

روغن نهنگ

نهنگ از اسپرماستی چه استفاده ای می کند:

نهنگ برای اینکه حرکت طعمه و موقعیت آن را تشخیص دهد از اسپرماستی استفاده می کند در واقع اندام های تنفسی کلیک های داخلی اکو یا تشدید کننده را به کلیک های مکان اکو سونار اضافه می کند که تغییر فاصله ای که نهنگ با طعمه دارد را به فاصله ی زمانی کلیک های برگشتی انعکاس می دهد باعث تاثیرگذاری روی طعمه می شود.

این کار همان چگالی کم و فشردگی زیاد اسپرماستی را بیان می کند که وقتی باعث زیاد شدن مقاومت در برابر ویژگی صوتی آب دریا و بافت اطراف اسپرماستی می شود.

رابطه ی تولید روغن نهنگ با سن نهنگ:

هرچقدر سن نهنگ افزایش یابد میزان تولیدی روغن نهنگ هم زیادتر می شود.

  • تولید روغن نهنگ  درنهنگ جوان 38 تا 51 درصد
  • تولید روغن نهنگ  در نهنگ بالغ ماده 58 تا 87 درصد
  • تولید روغن نهنگ  در نهنگ بالغ نر 71 تا 94 درصد

خاصیت دارویی اسپرماستی:

از روغن نهنگ به عنوان پماد دارویی برای کنترل سایز در شانه زدن استفاده می شود شانه زدن روش است که در نخ ریسی برای آماده سازی فیبر زده می شود.

دانه های جوجوبا:

روغنی متفاوت است که دانه های روغنی گیلسیرید تولید می کند و اسید چرب به مولکول گلیسرول وصل می شود که حدود 50 درصد روغن دارد که به راحتی قابل استخراج است بدون رنگ و بو و اکسیداتیو پایدار دارد که مناسب ترین جایگزین گیاهی است اسپرماتی مدت هاست در فرآیند تخمیر برای تولید پنیسیلین به عنوان ضد کف به کار می رود.

برای خرید انواع روغن های موجود در سایت مانند روغن سرو-zedernholzol کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.