بهداشت و سلامت

بیماری قارچ سیاه و ارتباط آن با کرونا

بیماری قارچ سیاه

بیماری قارچ سیاه از نوع قارچ های کپکی و مهاجم است و نام اصلی آن (موکورمایکوزیس) می باشد.در واقع قارچ سیاه یه نوع عفونت قارچی است.این قارچ های کپکی در قسمت های مختلف محیط از جمله در خاک و گیاهان وجود دارند.قارچ سیاه مدت زیادی است که شناخته شده و این قارچ در افرادی که دچارضعف ایمنی بدن و یا دچار دیابت هستند دیده می شود.اما قارچ همچنین به طور نادر در افراد سالم نیز دیده شده است.

این قارچ در همه مکان ها وجود دارد اما قابل سرایت از فردی به فرد دیگر نیست .اما از طریق ضایعات(مواد کپک زده وخراب و گندیده) میتواند سرایت کند.

قارچ سیاه از طریق دست،راه تنفسی و یا قرار گرفتن مکان آلوده به مواد خراب و گندیده می تواند وارد سیستم تنفسی فوقانی شده و در صورتی که شرایط مهیا باشد آنجا شروع به رشد و تکثیرمی کنند.

بیماری قارچ سیاه (موکورمایکوزیس)

قارچ سیاه(موکورمایکوزیس)

نشانه‌های بیماری قارچ سیاه

این قارچ تمایل شدیدی به آهن خون داشته .برای همین به سمت خون و عروق هجوم می برد و باعث تخریب و سیاه شدن بافت پشت عروق می شود.اگر این عفونت از طریق خون به بخش های دیگر بدن برود، شرایط ایجاد می شود که موکورمایکوزیس نام دارد. دراین صورت این قارچ میتواند باعث آسیب به اندام هایی مانند طحال،قلب بشود.حتی ممکن است در صورت وخیم بودن بیماری وضعیت روانی فرد را تحت تاثیر قرار داده و فرد وارد کما شود. در این صورت میتواند باعث مرگ فرد شود.

این بیماری باعث می شود زخم هایی ریزی در پوست و مخاط بینی، قسمتی از حلق و دهان ایجاد شودو این زخم ها با سرعت بالایی ایجاد می شوند و به رنگ سیاه در می آیند.قارچ سیاه در قسمت مخاطی بینی،استخوان های مخاطی را درگیر کرده واستخوان های مربوطه و غضروف را از بین برده و سوراخ کرده وباعث انتشار به فضای سینوسی می شود.

این قارچ بیشتر در دستگاه تنفسی فوقانی دیده می شود اما این قارچ در مغز و ریه نیز ممکن است دیده شود.این قارچ در ریه باعث بیماری ذات الریه و در قسمت مغز سرباعث ایجاد عفونت و یا آبسه های مغزی می شود. علاوه بر آن ممکن است بیماری قارچ سیاه باعث آسیب های دیگری در بدن از جمله اختلال دربینایی،فلج شدن اندام ها و تشنج بشود.

در صورت که تماس دست با قارچ سیاه باعث ایجاد تاول و متورم شده یا قرمز شدن آن قسمت از دست میشود.ممکن است باعث سیاه شدن آن ناحیه یا باعث ایجاد حس درد و گرما بشود.

علایم بیماری قارچ سیاه

بیماری قارچ سیاه و علائم آن

علائم قارچ سیاه

علائم این بیماری خردگی استخوان،خارج شدن ترشحات خونی از دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی و سیاه شدن در اندام می باشد.

البته این علائم به جایی که این قارچ رشد می کند بستگش دارد. از دیگر علائم این بیماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد

  • تب
  • سرفه
  • سینه درد
  • تنگی نفس
  • تورم در یک سمت صورت
  • سردرد
  • گرفتگی سینوس
  • ایجاد ضایعات سیاه رنگ روی پل بینی یا درون دهان
  • شکم درد
  • حالت تهوع و استفراغ
  • خونریزی گوارشی
  • دیده شدن خون در مدفوع
  • اسهال

زمینه های ایجاد این بیماری

همانطور که گفتیم این بیماری درافراد پیر وافرادی ایمنی بدنی و سلولی پایینی دارند و یا دچار بیماری هایی از جمله دیابت،انواع سرطان و بیماران پیوندی هستند، احتمال مبتلا شدنشان بالا است..

قارچ سیاه همچنین میتواند از طریق مصرف داروهای کورتونی یا دگزامتازون که دو داروی ضد التهابی برای درمان بیماری کرونا هستند در بدن فرد مبتلا به بیماری کرونا ایجاد شود.

ارتباط بیماری این بیماری با بیماری کرونا

بیماری قارچ سیاه و اطلاعات مربوطه

اطلاعات درباره قارچ سیاه

افرادی که دچار بیماری دیابت یا کسانی که دچار دیابت پنهان هستند در صورت ابتلا به بیماری کرونا باید داروهای کورتونی و استروئیدی مصرف کنند. این دارو ها باعث می شود میزان قند خون خون این افراد بالا رفته و مصرف دوز بالای این داوهای کورتونی باعث بالا رفتن احتمال مبتلا شدن این افراد به بیماری قارچ سیاه می شود.

در بدن افرادی که دچار بیماری کرونا می شوند، شرایط خاصی ایجاد می شود که به (طوفان سیتوکین) مشهور است. در این شرایط سیستم ایمنی فرد مبتلا دچار اختلال می شود و این سلول های ایمنی بدن فرد علاوه بر حمله به سلول های عفونی، به سلول های سالم نیز آسیب می رسانند.در این صورت برای کاهش این حملات سلولی و آسیب های ناشی از آن استروتئید تجویز می شود. در همین حال مصرف استروئید باعث ضعیف شدن میزان قدرت دفاعی بدن و بالا رفتن سطح قند خون بدن می شود.در نتیجه بدن محیط ایده آلی برای رشد قارچ و ایجاد بیماری قارچ سیاه می شود.

این بیماری در هند شیوع بالایی داشته است. دلیل این شیوع بالا این بوده که میزان تجویز استروئید در بیماران دربیمارستان های این کشور بسیار بالا بوده .حتی برخی از مردم آن کشور بدون تجویز پزشک این دارو را مصرف میکردند.

روش درمان این بیماری

بیماری قارچ سیاه و داروی آن

داروی آمفوتریسین B

در صورت ابتلا به قارچ سیاه باید خیلی سریع این بیماری را با مصرف داروهای ضدقارچ درمان کرد.این داروها رشد این قارچ را از بین برده و آن را نابود می کند. این صورت میتوان این بیماری را کنترل کرد.داروهایی که برای درمان بیماری قارچ سیاه تجویز می شوند شامل موارد زیر هستند.

  • آمفوتریسین B
  • ایزاوکونازول
  • پوزاکونازول

این داروها هم به شکل قرص مصرف می شوند یا به داخل سیاهرگ تزریق می شوند.مصرف این داروها از طریق تزریق با دوز بالا همراه بوده و تا زمانی که این بیماری تحت کنترل دربیاید ادامه خواهد داشت.این روند درمان تا چند هفته ممکن است طول بکشد.بعد از آن مصرف داروبه شکل قرص می باشد.این داروها ممکن است باعث ایجاد عوارض خطرناکی مانند معده درد، سوزش سردل، یا دشواری در تنفسی بشود. در این صورت باید به پزشک مراجعه کرد تا در صورت لزوم روش درمان و داروهای دیگر جایگزین شوند.

روش های کاهش ابتلا به بیماری قارچ سیاه

هیچ واکسنی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری وجود ندارد و این قارچ ها درهمه محیط وجود دارند .اما روش های برای کاهش ابتلا به این بیماری وجود دارد.

از تماس مستقیم با ساختمانهای آسیب دیده پس از طوفان و بلایای طبیعی دوری کنید.

از مناطقی با گرد و غبار زیاد مانند محل ساخت و ساز و حفاری دوری کنید .در صورت عدم امکان در این مکان ها از ماسک های فیلتردار استفاده کنید.

ازانجام کارهایی که باعث تماس با خاک یا گرد وغبارمی شود  مانند باغبانی دوری کنید .در صورت امکان پذیر نبودن این امر کارهای زیر را انجام دهید.

هنگام انجام این فعالیت ها از کفش، شلوارو پیراهن بلند استفاده کنید.

هنگام تماس با با خاک و کود از دستکش استفاده کنید.

صدمات پوستی را با آب و صابون به خوبی پاک کنید به خصوص در هنگامی درتماس با خاک و گرد و غبار قرار گیرند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و ارتباط با ما اینجا را کلیک کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *