بهداشت و سلامت

بیماری کرونا لامبدا

بیماری کرونا لامبدا

بیماری کرونا لامبدا نوعی جدیدی از ویروس covid-19 می باشد. و این بیماری اولین بار در کشور پرو دیده شده است.

این ویروس نسبت به نوع دلتا این بیمار از قدرت انشار بالاتری برخوردار است.

تاریخچه این بیماری

این نوع از ویروس کرونا (لامبدا) برای نخستین بار در کشور پرو بررسی و شناسایی شده است. تعداد نمونه‌هایی از آن نیز در تاریخ دسامبر ۲۰۲۰ میلادی یافت شده است. ویروس لامبدا عامل ابتلای بیش از ۸۰ درصد از مبتلایان جدید در آمریکای جنوبی بود. در حال حاضر ۹۷ درصد موارد ابتلا به بیماری در این کشور مربوط به این ویروس است.

تا به امروز صد و نود هزار نفر در کشور پرو به دلیل کووید ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. این آمار با توجه به جمعیت  ۳۲ میلیون نفری این کشور مقدار بالایی است.

شیوع بیماری کرونای لامبادا در کشورهای همسایه ایران مانند هندوستان، ترکیه، قطر و کشورهایی بالا رفته است. بنابراین احتمال وارد شدن این بیماری به کشور ایران بسیار بالا رفته است.

گزارش های مربوط به این نوع کرونا، نشان دهنده‌ی موارد زیر است:
۱.بیماری کرونا لامبدا در کودکان سیر انتقال و بیماری‌ زایی بالاتری دارد.
۲. واکسن‌های موجود باری  این نوع واریانت  کافی نیست.
۳. باتوجه به تغییر ژنتیکی این بیماری  بسیار جدی و هشدار دهنده است که باید مراقبت مربوطه را خیلی بیشتر کنیم.
۴. این بیماری سیستم ریوی را تخریب می کند . همچنین استفاده از داروهای سرکوب کننده که باعث ضعیف شدن سیستم بدنی می‌شوند باعث می شوند اماکن رشد این ویروس را افزایش پیدا کند.

علائم و عوارض بیماری کرونا لامبدا

تا آنجایی شواهد مشخص می کنند علائم عفونت بیماری کرونا لامبدا، با سایر گونه های کروناویروس تفاوت ندارد.

بر اساس گزارش NHS، علائم اصلی بیماری کرونا لامبدا شامل موارد زیر می باشد:

میزان درجه حرارت بالا: در هنگام لمس قفسه سینه یا پشت کمر گرمایی احساس می شود.

سرفه مداوم جدید: درصورت ابتلا به کرونا لامبدا بیشتر یک ساعت سرفه می‌کنید.

تغییر یا از دست دادن یا حس بویایی یا چشایی: امکان اینکه چیزی را بو کنید یا بچشید را ندارید و این امکان کاهش پیدا می کند.

بر اساس گزارش NHS افرادی که علایم این بیماری را دارند حداقل یکی از عوارض بالا را دارند.

عوارض بیماری لامبادا

عوارض و علائم لامبادا

اثر بخشی واکسن‌ها در برابر بیماری کرونا لامبدا چقدر است؟

بیماری کرونا لامبدا نسبت به کرونا گاما و آلفا عفونی تر است. در واقع این گونه ویروس کرونا بهتر می‌ تواند از آنتی بادی‌های تولید شده ایجاد توسط واکسیناسیون فرار کند.

نتایجی بدست آمده که نشان می‌ دهد که واکسن‌های mRNA در برابر سویه لامبدا درای تاثیر گذاری بالایی هستند.

بیماری کرونا لامبدا مانند دیگر شکل های ویروس کرونا خطرناک است است. علاوه بر لامبدا سه جهش دیگر ویروس کرونا با نام‌های اتا (در چندین کشور شناسایی شده است)، آیوتا (در ایالات متحده آمریکا شناسایی شده است) و کاپا (هند) نیز در فهرست جهش‌ های قابل توجه دسته‌بندی شده‌ اند.

هر دو واکسن فایزر و مدرنا که در آمریکا تولید می‌شوند mRNA هستند .این نوع واکسن ها حاوی مواد ژنتیکی ای هستند که سلول‌های بدن را وادار به تولید ویروس کرونا می کنند. از اینرو باعث برانگیختن واکنش ایمنی بدن می شوند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که واکسن‌های مورد استفاده فعلی در برابر نوع لامبدا محافظت ایجاد می‌ کنند.

این واکسن دارای جهش‌ هایی است که توانایی فرار از خنثی سازی آنتی بادی‌های ایجاد شده توسط CoronaVac را دارد. CoronaVac یک نوع واکسن است که در برخی کشورهای آسیایی استفاده و تزریق می شوند . عملکرد این واکسن بر اساس تزریق نسخه غیر فعال شده ویروس کرونا می باشد که سپس باعث ایجاد واکنش ایمنی می‌ شود.

 تزریق واکسن‌ mRNA

تزریق واکسن‌های mRNA

راه های جلوگیری از آلوده شدن به گونه لامبدا ویروس کرونا چیست؟

۱.باید دست ها خود را به صورت مرتب شست و شو و ضد عفونی شوند.

۲.باید از حضور در مکان‎‌های شلوغ با تهویه نامناسب جلوگیری کرد.

۳.باید واکسن کرونا را تزریق کرد.

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به سویه لامبدا هستند؟

به گفته متخصصان بیماری کرونا لامبدا بیشتر جوانان را درگیر می‌کند، کارشناسان اعلام کرده‌اند بر اساس گزارشات منتشر شده تا الان ورود ویروس لامبدا به کشور وارد نشده است.

البته همانطور که مشخص است عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی از جمله بیماری کووید -۱۹ دارد. می توان با تغذیه مناسب  میزان ایمنی سیستم بدن را افزایش داد. از عوامل افزایش ابتلا به  این نوع از بیماری، وجود بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت و بیماری‌های ریوی، قلبی، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه درست است.

چگونه بدن خود را در برابر بیماری کرونا لامبدا محافظت کنیم؟

در صورت کمبود دریافت مواد غذایی و کمبود ویتامین‌هایی مانند ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری‌ کرونا لامبدا افزایش پیدا می کند؛ در نتیجه  می شود با مصرف روزانه مواد غذایی که دارای ویتامین C مانند سبزی و سالاد همراه با غذا هستند، میزان مقاومت بدن را در مقابل انواع بیماری‌ها از جمله کرونا افزایش داد.

همچنین میوه‌هایی مانند پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، کیوی و سبزی‌ هایی مانند انواع کلم، گل‌کلم، شلغم، فلفل سبز، فلفل دلمه‌ای، جعفری، پیازچه، شاهی، گوجه‌ فرنگی از منابع غذایی نیز سرشار از ویتامین C  و میوه هایی مانند هویج، کدو حلوایی و سبزی‌ های سبز تیره مانند اسفناج، برگ‌چغندر و برگ‌های تیره رنگ کاهو نیز دارای میزان بالایی ویتامین A  می باشند؛در صورت عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی توسط مردم، باعث می‌شود که افراد دچار این بیماری شوند. ابتلای یکی از اعضا یک خانواده باعث درگیری دیگر افراد آن خانواده به این ویروس می شود.در نتیجه افراد تا پیش از انجام واکسیناسیون باید از ماسک در هنگام خارج شدن از منزل و زمان حضور در مراکز شلوغ استفاده کنند و باید به طور مداوم دست‌ها با آب و صابون بشورند و ضدعفونی کنند. هچنین مردم باید از برگزاری دورهمی‌های خانوادگی دوری بکنند تا میزان انتقال بیماری کرونا کاهش پیدا بکند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و ارتباط با ما اینجا را کلیک کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *