اخبار

پانیک اتک-علائم-عوارض و راه های درمان

پانیک اتک

پانیک اتک اختلالی است که ترس و دلهره ی زیادی را برای فرد مبتلا به این اختلال ایجاد می کند . اگاهی داشتن از علائم این بیماری می تواند به کنترل و درمان هرچه سریعتر بیماری کمک کند . پس از بررسی دقیق تر ، شناسایی و تشخیص توسط پزشک در جهت درمان و بهبود این اختلال میتوان اقدام کرد .

پانیک اتک چیست ؟

بیمار ی پانیک یک اختلال اضطرابی است فرد مبتلا به این اختلال در زمان های مختلف به دلالیل نامعلوم دچار احساس ترس ، نگرانی و اضطراب می شود .

ترس و اضطراب ناشی از بازگشت علائم این بیماری یکی از مواردی است که باعث بروز حمله های مجدد می شود . حمله های پانیک علاوه بر تغییرات روحی گاهی اوقات تغییرات جسمانی برای فرد مبتلا ایجاد می کند .

پانیک نوعی از بیماری های وحشت زدگی است که با سایر اختلالات روانی مانند استرس ، ترس و افسرگی ارتباط دارد . به طور معمول اکثر افراد یک الی دو بار در طول عمر خود دچار حملات پانیک می شوند .

پانیک اتک اختلال وحشت زدگی

اختلال وحشت زدگی

 

ترس ناشی از بروز حملات مجدد و علائم آن جوانب مختلف زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و به هنگام بروز حملات احساس می کنند کنترل خود را از دست می دهند .

تاکنون محققان دلیل بیماری پانیک اتک را به طور قطعی تشخیص نداده اند اما عوامل محیطی و ژنتیکی نقش موثری در ایجاد این بیماری دارند .

حملات پانیک می تواند بدون نشانه های قبلی در بیداری ، خواب و هر مکانی برای فرد رخ دهد . با مشورت و راهکار هایی که پزشک توصیه می کند می توان حملات را کنترل کرد و با کاهش علائم دلهره آور ، کیفیت زندگی را بهبود بخشید .

شناخت بیماری ، علائم و راه های کنترل آن برای بیماران مبتلا به این اختلال ضروری است .

علائم بیماری پانیک :

علائم بیماری پانیک از سنین نوجوانی و جوانی شروع می شود و فرد میتلا به این اختلال روانی مدام ترس و دلهره ی بروز مجدد علائم را دارد .

تعداد دفعات بروز حملات برای افراد مختلف متفاوت است اما هر فرد حداقل 4 مرتبه به مدت 10 تا 20 دقیقه علائم بیماری را تجربه می کند . در موارد شدید ، حملات پانیک ممکن از در خواب یا بیداری رخ دهد و مدت زمان بروز علادم تا یک ساعت به طول انجامد .

پانیک اتک و علائم آن

علائم بیماری پانیک اتک

 

حالت تهوع ،تنگی نفس ، تعریق و لرز ، سرگیجه ، احساس ضعف ،گرگرفتگی ، خفگی ، شکم درد ، درد قفسه سینه ، کرخی دست و پا و ترس از مرگ از علائم شایع این بیماری هستند اما با توجه به اینکه بسیاری از این علائم نشان دهنده ی اختلالات دیگر نیز می باشند تنها راه تشخیص دقیق این بیماری مراجعه به پزشک متخصص است .

عوارض بیماری پانیک :

پانیک اتک اختلالی مهار شدنی و درمان پذیر است . در حالی که اگر اقدامات درمانی صورت نگیرد مشکلات متعددی برای فرد ایجاد خواهد شد ، همچنین ترس و استرس ناشی از بازگشت علائم می تواند فرد را دچار انواع دیگری از بیماری های انگزایتی کند .

در برخی از موارد حاد این بیماری فرد ممکن است به دلیل ترس از وقوع مجدد علائم بیماری از حضور در میان مردم و اماکن عمومی خودداری کند .

پانیک اتک و عوارض آن

عوارض اختلال پانیک اتک

آیا بیماری پانیک خطرناک است ؟

بیماری پانیک با وجود علائم آزار دهنده و دلهره آور خطر جانی ندارد و در طول حمله آسیب جسمانی یه خصوصی ایجاد نمی کند .

در موارد نادر ممکن است فرد مبتلا به پانیک اتک نیازمند بستری در بیمارستان شود . با وجود اینکه این بیماری خطرناک نیست اما فرد بیمار باید جهت کاهش و رفع علائم پانیک اقدام به درمان کند تا زندگی راحت تری داشته باشد .

تشخیص و درمان پانیک :

در صورت بروز علائم گفته شده با مراجعه به پزشک عمومی و انجام یکسری از آزمایشات ، تشخیص قطعی انجام می شود .

معمولا افراد مبتلا به پانیک اتک به دلیل علائم مشابه این بیماری به حملات قلبی ، با مراجعه به بخش مراقبت های فوری اورژانس ابراز نگرانی می کنند که ممکن است پزشک با انجام آزمایش خون و نوار قلب از سلامت قلب و سایر ارگان ها اطمینان حاصل کند .

پس از حذف احتمال بیماری هایی که علائم مشابه با این بیماری را دارند ، پزشک معالج سوالاتی در مورد سلامت روانی فرد پرسیده و به بررسی پاسخ سوالات می پردازد . بعد از بررسی سلامت جسم و روان بیمار ، ممکن است تشخیص پزشک اختلال پانیک اتک باشد .

پس از تشخیص اختلال پانیک فرد باید به دنبال راهکار های درمانی و کنترل علائم ایجاد شده باشد که عموما این راهکار ها به دو بخش رفتار درمانی و تجویز دارو تقسیم می شود . در بخش رفتار درمانی به فرد آموزش می دهند که هنگام بروز علائم چگونه به ترس و اضطراب ایجاد شده غلبه کند .

علاوه بر راهکار های درمانی ذکر شده خواب کافی ، ورزش منظم ، تنفس عمیق ، مثبت اندیشی و توجه به موقتی بودن حمله می تواند علائم بیماری را کاهش دهد .

پیشگیری از پانیک :

راه های درمانی و میزان اثر گذاری آن ها برای افراد مختلف متفاوت است و ممکن است روش های گفته شده در برخی افراد نتیجه ای حاصل نکند ، بنابراین پیشگیری از اختلال پانیک و علائم بروز آن حائز اهمیت است . استفاده از محرک هایی مانند کافئین ، الکل و دارو های غیر مجاز باعث تشدید علائم می شود و حذف این محرک ها تاثیر قابل توجه در کاهش علائم خواهد داشت .

استفاده از کتاب های خودیاری ، ماساژ درمانی و رایحه درمانی تاثیرات مثبتی در ایجاد حس آرامش و ثبات روانی خواهد داشت . همچنین با بررسی اتفاقات پیش آمده در محیط زندگی ، عوامل آزار دهنده را شناسایی و با پزشک خود در میان گذاشته تا با طرح راهکار های صحیح مواجهه با مشکلات ، از بروز حملات احتمالی جلوگیری شود .

 

 

 

تنفس آگاهانه یک روش ساده برای رفع استرس و سایر مقالات پزشکی در بی تو بی کالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *