پزشکی

درمان رگ های واریسی

واریس

رگهای واریسی:

رگهای واریسی به دلیل از کار افتادگی دریچه های کوچک وریدی که باعث می شود خون به پا و مچ پا بریزد و در رگ ها جمع می شود اتفاق می افتد.

واریس:

واریس در واقع زمانی اتفاق می افتد دیواره ها کشیده و دریچه ضعیف شوند با افزایش سن این بیماری زیاد می شود زیرا سن زیاد می شود دیواره ها شل و دریچه نشت می کند یکی از اصلی ترین دلیل بروز واریس ژنتیک است هرچه سابقه ی خانوادگی قوی در واریس داشته باشید احتمال مبتلا به واریس زیاد می شود.

تعاریف دیگر:

واریس به گشاد شدن سیاهرگ ها یا ورم ورید گفته می شود که شایع ترین بیماری عروقی انسان است که 10 تا 20 درصد جمعیت به آن مبتلا هستند.

رگهای سالم خون را از پاها به قلب می برند این عملکرد بر خلاف نیروی جاذبه است پس خون از راه غلط به جریان انتقال خود ادامه می دهد.

بیماری واریس چگونه به نظر می رسد:

وقتی خون در پاها جمع شود رگ ها ورم می کنند و پیچ خوردگی را تجربه می کنند که در روزهای ابتدایی قابل مشاهده و تشخیص نیستند ولی با گذشت زمان برجسته می شوند.

این رگ های واریسی به عروق بزرگ، طناب داریا شکوفه ای که در نواحی مختلف پاهای بیمار به بالا و پایین می روند تبدیل می شوند  و در همه ی قسمت های بدن گسترش پیدا می کنند ولی در ران پا و ساق پا بیشتر ایجاد می شود. رگ ها تغییر رنگ می دهند و به آهستگی به زخمی که کلا بهبودی به دست نمی آورد تبدیل می شود که آن را زخم های وریدی نیز می نامند.

آیا واریس درد دارد؟

بله. واریس درد دارد که هر فردی می تواند تجربه های متفاوتی از درد واریس داشته باشد. پس برخی از افراد اصلا درد ندارند ولی برخی هم درد زیادی را متحمل می شوند.

در برخی از افراد واریس به لمس حساس است و در قسمت ساق پا احساس درد ایجاد می شود با لمس کردن یا ورزش کردن و راه رفتن

علائم واریس:

  • درد یا گرفتگی پا
  • سنگینی یا خستگی
  • ورم مچ پا یا ساق ها
  • لرزش یا درد پاها
  • سوزن سوزن شدن یا بی حسی
  • سوزش یا خارش پا
  • بی قراری در شب ها
  • خشکی و تغییر در رنگ پوست
  • زخم هایی که خوب نمی شوند
  • یه سختی ایستادن یا راه رفتن به مدت طولانی

واریس چیست

عوامل دردناک شدن واریس:

التهاب نقش بسیار مهمی در ورم و ناراحتی دارد در فصل های گرم رگ ها گشاد شده و مقدار بیشتری خون در رگ ها جمع می شود که به درد پا کمک می کند

بالا بردن پاها و استفاده از جوراب های فشرده سازی یا واریسی به کمتر شدن درد و تورم کمک می کند ولی بهترین راه نیست.

جهت خرید جوراب واریس کلیک کنید.

درمان واریس با لیزر:

رگ ها و عروق واریسی را می توان با لیزر درمان کرد این کار باید توسط پزشک متخصص زیبایی انجام شود و برای کسانی که از رگ های واریسی درد و رنج  می برند توصیه می شود که درمان با لیزر باعث تسکین درد و التهاب و تسکین پوست ی که تحریک شده می شود.

درمان واریس با لیزر به دو روش انجام پذیر است:

درمان ساده با لیزر:

روشی غیر تهاجمی که نیازی به برش پوست نیست و برای درمان واریس و رگ های عنکبوتی کوچک به کار می رود که در نزدیک سطح پوست قرار دارند و عمقی نیستند بین 6 تا 12 جلسه با فاصله انجام می شود که بسیار اثر بخش است.

درمان با لیزر اندوژن:

اگر رگهای واریسی شدیدا ورم کنند لیزر اندوژن ضروری است که از طریق منتقل کردن گرما از طریق لیزر به داخل رگ امکان پذیر است که روشی مطمئن و جایگزین دیگز روش های درمانی مانند وریدهای عنکبوتی و انسداد مویرگ هاست. استفاده از این روش نیاز به بی حسی موضعی دارد.

این روش 94 درصد موفقیت را با خود به همراه دارد و کاملا به مهارت پزشک بستگی دارد.

البته با درخواست بیمار می توان درمان هایی مانند پرتو درمانی یا اسکلروترابی را انجام داد که اگر این درمان ها جوابگو نباشند آخرین راه درمان جراحی واریس است.

عوارض درمان واریس با لیزر:

  • عفونت
  • کبودی
  • خون ریزی
  • لحته شدن
  • حساسیت
  • آسیب دیدگی عصب
  • التهاب رگ
  • سوزش
  • تغییر رنگ پوست
  • حس سوزش
  • تیر کشیدن پا
واریس در خانم ها:

زنان باردار و مسن به دلیل تغییرات هورمونی ، تعادل هورمون های بدنشان به هم می خورد که با افزایش سن این التهابات بیشتر و حالت ارتجاعی رگ ها بیشتر می شود.

زنان دو برابر از مردان به واریس مبتلا می شوند افرادی که پوست روشن دارند بیشتر به واریس مبتلا می شوند زیرا رگ های واریسی در پوستشان بیشتر دیده می شود و این ویژگی در زیبایی بدن آنها بی تاثیر نیست.

درمان واریس

روش درمان طبیعی برای واریس:

روش محافظه کارانه:

که این روش با پوشیدن جوراب واریس، تغییر سبک زندگی، دارو درمانی قابل اجراست.

روش نیمه تهاجمی:

اسکلروتراپی و قطع بافت های داخل مجرایی

روش تهاجمی:

جراحی و روش ترکیبی

جراحی واریس:

در جراحی واریس عصب های بیمار آسیب می بیند و بعد از گذشت 10 سال در برخی از بیماران قابل بازگشت است.

ورزش:

ورزش منظم گردش خون در رگ ها را بهتر و ورم پا را کم می کند از نشست به مدت طولانی مدت و در حالتی که گردن به جلو خم و یا چهار زانو باشد و ایستادن به مدت طولانی ،ابتلا به واریس را چند برابر می کند

ورزش هورمون ها را به طور طبیعی تنظیم وزن فرد را کم . فشار خون را پایین می آورد.

2_مراقب وزن خود باشید:

فشار زیادی که به پا می آورد و رگ ها فشار زیادی را تحمل می کنند و به ورم و برگشت خون معکوس خون دچار می شود.

استفاده از روغن های اسانس برای تنظیم هورمون بدن:

روغن های اسانس برای بهبود گردش خون مفید هستند ورم را کم و هورمون ها را تنظیم می کند بهترین روغن ،روغن سرو است که باعث تقویت دستگاه گردش خون می شود.

رژیم غذایی ضدالتهاب:

غذاهایی وجود دارند که مانع ایجاد التهاب می شود این غذا از گسترش واریس جلوگیری می کند از مواد غذایی دارای فیبر زیاد مانند تخم شربت و تخم کتان استفاده کنید.

تفاوت رگ عنکبوتی و رگ واریسی:

رگ عنکبوتی که به آن مویرگ فراخی هم می گویند روی پوست به صورت خطوط نازک یا شبکه مانند ظاهر می شوند که برخی هم به خوشه های ستاره فشان معروف هستند زیرا شبیه به نقطه های کدر هستند.

رگه های عنکبوتی که رگه های واریسی در پشت پا و ران و ماهیچه ی ساق پا، قوزک پا، را درگیر می کند درد حادی را بروز نمی دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *