پزشکی

دستگاه رگ یاب لیزری و تماسی و عمل رگ گیری با این دستگاه ها

دستگاه رگ یاب

دستگاه های رگ یابی لیزری (vien finder) و  تماسی ، یکی از مشکلات اساسی و استرس پزشکان و پرستاران و همچنین پدر و مادرها که  پیدا نشدن رگ نوزادان و کودکان و حتی افراد بزرگسال و چاق که رگ های خونی آنها در هنگام تزریق واکسن پیدا نمیشد را با نشان دادن محل رگ ، عمل رگ گیری را برای پرستاران و پزشکان آسان و راحت کرده است.

این مشکل طوری بود که در موارد بسیار زیاد اشتباهات سهوی در عمل رگ گیری، باعث درد و زخم جدی در کودکان و بزرگسالان میشد و در خیلی از مواقع این مشکل باعث اختلاف بین بیماران با پرستاران میشد. اما دیگر امروزه با پیشرفت علم تکنولوژی در تمام زمینه ها حتی در زمینه پزشکی و حل کردن این مشکل با دستگاهی به نام دستگاه رگ یاب ، دیگر جای نگرانی نیست .

انواع دستگاه های رگ یاب

سه نوع دستگاه رگ یاب داریم :

  1. دستگاه رگ یاب تماسی
  2. دستگاه رگ یاب غیرتماسی یا لیزری نمایش روی صفحه پوست
  3. دستگاه رگ یاب غیرتماسی یا لیزری نمایش روی صفحه مانیتور

دستگاه های رگ یاب تماسی

در رگ یاب از نوع تماسی که برای بانوان و کودکان  تا 7 سال  طراحی شده است ،از تکنولوژی خاصی استفاده نشده است و کیفیت کارکرد این دستگاه فقط به شدت نورهای LED موجود در دستگاه است چون این دستگاه را باید به پوست بیمار تماس داد که در تنظیمات نور کم، رگ به راحتی دیده نمیشود ولی در تنظیمات نور بیشتر، رگ ها دیده میشوند که در این صورت باعث قرمز شدن آن قسمت از پوست که با دستگاه رگ یاب در تماس است ، میشود. موضوع دیگر این است که کار با این دستگاه برای بیماران اطفال که همکاری لازم را هنگام رگ گیری نمیکنند ، مشکل است.

به این نوع دستگاه ها چون کوچک ، سبک و قابل حمل هستند پرتابل هم میگویند و  اغلب برای دست استفاده میکنند. نام دیگر این نوع دستگاه، دستگاه رگ یاب نوزاد است.

دستگاه رگ یاب تماسی

دستگاه رگ یاب اطفال

 طرز کار بادستگاه رگ یاب اطفال

این دستگاه را باید با فشاربیشتری در تماس با دست قرار داد تا LED های پرقدرت بتوانند رگ های برآمده شده در اثر کشیدن پوست دست را از سایر بافت ها تشخیص دهند . اگر فرد بیمار ، بافت چربی زیادی در بخش مورد نظر داشته باشد ، دستگاه رگ یاب تماسی برای انجام عمل رگ گیری پاسخگو نیست .

دستگاه های رگ یاب غیرتماسی( نمایش روی صفحه پوست و نمایش روی صفحه مانیتور)

در نوع غیرتماسی این دستگاه که به آن دستگاه لیزری رگ یاب نیز میگویند ، اینگونه نیست چون نیازی به تماس مستقیم با پوست ندارد و از راه دور، عمل رگ گیری را انجام میدهد .

این دستگاه ها ، هر نوع پوستی را اعم معمولی ، چرب ، خشک ، مختلط و پیرنما را در زنان و مردان و حتی کودکان ، اسکن میکنند و رگ های بیماران را در مانیتور برای پرستاران و پزشکان به نمایش میگذارند و این موضوع باعث شده بیماران با خیال راحت و بدون هیچ استرسی با پرستاران همکاری کنند .

طرز کار با دستگاه های رگ یاب لیزری صفحه نمایش بر روی مانیتور

این دستگاه دارای یک صفحه نمایشگر میباشد و نحوه کار با این دستگاه بدین صورت است که دستگاه را با فاصله مناسب از آن قسمت از بدن که میخواهیم رگ را پیدا کنیم ، قرار میدهیم و سپس با روشن کردن این دستگاه ، به صورت اتوماتیک وار و بدون نیاز به دانش فنی قبلی ، این دستگاه با استفاده از نورهای لیزر و با سرعت بالا ، تصویر واقعی پوست را به همراه رگ های بدن ، اسکن کرده و در مانیتور به نمایش میگذارد . برای خرید دستگاه رگ یاب هوشمند دارای مانیتور در اینجا کلیک کنید.

رگ یاب لیزری

دستگاه رگ یاب لیزری نمابش بر روی صفحه مانیتور

طرز کار با دستگاه های رگ یاب لیزری صفحه نمایش بر روی صفحه پوست

این نوع رگ یاب ، رایج ترین نوع دستگاه رگ یاب است که بسیار سبک و کاربردی است .

نحوه کار با این دستگاه نیز همانند دستگاه رگ یاب لیزری صفحه نمایش بر روی مانیتور است منتها ویژگی که این دستگاه را محبوب کرده است این  است که میتواند تصویر رگ ها را روی سطح پوست بیمار به نمایش بگذارد و استفاده روزانه از این دستگاه بسیار راحت میباشد و بیشتر این دستگاه ها برای ثابت ماندن در زمین یا روی میز دارای یک پایه هستند.

رگ یاب چیست؟

دستگاه رگ یاب لیزری صفحه نمایش بر روی پوست

مزایای استفاده از دستگاه های رگ یاب تماسی و لیزری
  1. دسترسی دقیق به رگ ها
  2. دسترسی دقیق به ورید های داخلی
  3. جلوگیری از درد های غیر ضروری مانند زخم ، خون ریزی، ورم ، کبودی و…
  4. صرفه جویی در زمان و هزینه

دستگاه های رگ یاب لیزری و تماسی ، به طور کلی تکنولوژی های مختلف و متفاوتی دارند اما اساس کار آنها به نسبت شبیه به هم است یعنی مادون قرمز که در دستگاه رگ یاب وجود دارد توسط خون جذب میشود ولی سایر بافت ها این نور را بازتاب میدهند .

ناگفته نماند که بعد ازبرخورد نور مادون قرمز به بافت ، اطلاعات لازم توسط دستگاه دریافت و در کوتاه ترین و سریع ترین زمان ممکن پردازش میکند و قسمت هایی از بافت که رگ درآن ناحیه نور را از خود عبور داده ، به صورت دیجیتالی و آنلاین توسط دستگاه بر روی سطح پوست نمایش داده میشود که به این عمل، نقشه رنگ یا (Vein Mapping) میگویند.

این دستگاه ها در تمامی مراکز بهداشتی درمانی ، درمانگاه ها ، آزمایشگاه ها ، مطب ها و بیمارستان ها و هر مرکزی که با تزریق و رگ سر و کار داشته باشند و حتی در دامپزشکی ها ، مورد استفاده هستند.

موارد مؤثر در عمل رگ گیری

مثال 
عوامل محیطی مانند سردی هوا
عوامل فیزیکی مانند ترس و استرس
بیماری ها مانند اعتیاد به مواد مخدر و دیابت
آناتومی بدن افراد مانند آناتومی دست 
افراد دچار هیپوولمی که به دلیل کمبود حجم خون داخل رگ ها، پیدا کردن ورید سخت تر است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *