اخبار

کبد چرب و راه های شگفت انگیز درمان آن

کبد چرب

کبد چرب :

کبد چرب یک بیماری خاموش و شایع در جهان است که سالانه افراد زیادی به آن مبتلا می شوند. این بیماری به دلیل تجمع چربی در بافت کبد ایجاد می شود این چرب یها در اثر عادات اشتباه غذایی در کبد انباشته می شوند.

کبد چرب عوارض بسیار زیادی برای بدن دارد و روی ارگان های مختلف بدن تاثیر می گذارد.ابتدا علل به وجود آمدن این بیماری را بررسی می کنیم.

انواع سیروز کبدی چیست؟

این بیماری به دو نوع کلی تقسیم می شود :غیر الکلی و الکلی

بیماری کبدچرب غیر الکلی :

زمانی که چربی اضافی در کبد به دلایلی غیر از نوشیدن الکل تجمع کند گفته می شود که این بیماری از نوع غیر الکلی است که باعث التهاب می شود و اگر درمان نشود باعث ایجاد زخم در بافت کبد می شود.

بیماری کبدچرب الکلی :

نوشیدن بی رویه الکل باعث می شود که کبد نتواند به خوبی بافت چربی داخل خودش را تجزیه کند که منجر به تجمع چربی در این ناحیه و ایجاد چربی کبدی شود.

دلایل چرب شدن کبد :

وجود چربی تا مقدار معینی در کبد طبیعی است ولی اگر از این حد بگذرد خطرناک است .چرب شدن کبد دلایل مختلفی دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

چاق بودن :

یکی از عواملی که میتواند ذخیره چربی را در کبد افزایش دهد چاق بودن است این نوع از کبد چرب در دسته ی کبدچرب غیر الکلی قرار می گیرد.

داشتن چربی شکمی :

حتی اگر اندام کلی فرد چاق نباشد ولی چربی شکمی داشته باشد باز هم ممکن است به این بیماری دچار شود.

چربی خون :

مقدار زیاد چربی یا تری گلیسیرید در خون میتواند باعث تجمع این چربی ها در بافت کبد شود.

مصرف میوه :

با اینکه این مورد عجیب به نظر می رسد اما واقعیت دارد تحقیقات نشان داده است که مصرف بیش از میوه میتواند به کبد فشار وارد کند و باعث ایجاد مشکل شود.

مصرف مشروبات الکلی :

بیشترین و شایع ترین دلیل چرب شدن کبد استفاده از مشروبات الکلی است ، نوشیدنی های الکی میزان ذخیره چرب یدر کبد را افزایش میدهند و همچین در فرایند نوسازی این عضو تداخل ایجاد کرده و سبب ایجاد چربی کبدی می شود.

استفاده بی رویه از بعضی داروها :

استقاده بیش از حد از داروهایی مانند آسپرین ،تتراسایکلین و استامینوفن باعث ایجاد عوارض در بافت کبد میشود.

عوامل دیگری مثل سوء تغذیه ، کم کاری تیروئید ، سطح پایین HDL یا چربی خوب ، مقاومت به انسولین (دیابت نوع 2) ، نداشتن فعالیت بدنی ، قند و فشار خون بالا نیز می توانند باعث ایجاد این بیماری شوند .

کبد چرب بیماری خاموش

علائم ابتلا به سیروز کبدی :

  • خستگی و بی حالی
  • کاهش اشتها
  • کاهش وزن
  • احساس تهوع
  • زرد شدن پوست و همچنین سفیدی چشم ها
  • خارش و التهاب پوست
  • عدم تمرکز و احساس گیجی
  • بزرگ شدن بافت سینه در مرد ها
  • ورم کردن شکم و پاها
  • درد در ناحیه شکم

نحوه تشخیص این بیماری :

پزشکان به چند طریق می توانند این بیماری را تشخیص دهند در مرحله اول از سابقه بیمار مطلع می شوند و با سوالاتی در زمینه سابقه بیماری در فرد و خانواده وی تا حدودی به احتمال وجود این بیماری پی می برند.

در مرحله بعدی با لمس و معاینه ی بدن بیمار اگر مبتلا به بیماری کبد چرب باشد متوجه التهاب آن میشوند البته در بعضی موارد ممکن است هیچگونه التهابی وجود نداشته باشد ولی فرد دارای این بیماری باشد.

روشی مطمئن و دقیق تر برای تشخیص این بیماری انجام آزمایش خون است. در این آزمایش سطح آنزیم های کبدی مشخص می شود و اگر مقدار آن زیاد باشد میتواند نشان دهنده ی این بیماری باشد در وهله ی بعدی پزشک جهت اطلاع از دلیل التهاب آزمایش های بیشتری را تجویز می کند.

راه های دیگری نیز برای تشخیص وجود دارد مثل مطالعه عکس برداری از  کبد بیمار این عکس ها میتوانند از طریق سونوگرافی ، سیتی اسکن و MRI گرفته شوند که در آن ها پزشک با مطالعه چربی های اطاف کبد میتواند به وجود این بیماری پی ببرد. البته بهترین راه تعیین میزان بیماری نمونه برداری از کبد است که بسیار دقیق تر است.

درمان کبدچرب از طریق اصلاح عادات بد زندگی :

تا کنون درمان قطعی و دارویی خاصی برای این بیماری ارائه نشده است و بیشتر بر رویدرمان /ان بدون تجویز دارو مانور داده می شود. در ادامه بعضی از راهکار های موثر در درمان این بیماری را میخوانیم.

           1.کاهش وزن :

کاهش میزان چربی در بدن و داشتن رژیم غذایی مناسب می تواند فشار و التهاب کبد را از بین ببرد البته این کاهش وزن باید به آهستگی و                روی برنامه باشد در غیر این صورت باعث بدتر شدن وضعیت بیماری می شود.

           2.پرهیز از مصرف برخی غذاها :

کم کردن مصرف غذاهایی که حاوی اسید های اشباع هستند می تواند در کاهش چربی جمع شده در کبد موثر باشد موادی که حاوی این اسید               های اشباع هستند عبارتند از :لبنیات حاوی چربی زیاد مثل ماست و شیر پر چرب ، روغن پالم یا روغن نارگیل و گوشت قرمز

همچنین سعی کنید خوردن غذاهای سرخ کردنی و شور را تا حد امکان کاهش دهید.

           3.ورزش کردن :

ساده ترین راه کم کردن چربی در این عضو و یا حتی جلوگیری از تجمع چربی در آن داشتن فعالیت بدنی و ورزش مرتب و پیوسته است.                            فعالیت بدنی باید به گونه ای باشد که بدن عرق کند این نوع ورزش کردن میتواند به کاهش وزن نیز کمک میکند که باعث کاهش چربی در کبد                   میشود.

درمان خانگی کبد چرب:

کبد چرب و تغذیه مناسب برای آن

استفاده از سیزیجات و مواد غذایی طبیعی میتواند در پیشگیری یا کاهش شدت بیماری بسیار کمک کننده و موثر باشد.

مصرف سرکه سیب :

سرکه سیب دارای خاصیتی است که میتواند سبب کاهش وزن و همچنین کاهش تجمع چربی در بافت کبد شود و التهابات آن را کاهش دهد.

روش مصرف : دو قاشق سرکه سیب را به یک لیوان آب ولرم اضافه کرده و در صورت علاقه عسل نیز اضافه کنید، دو وعده در روز و پیش از غذا به مدت یه ماه میل کنید.

نوشیدن چای سبز :

کبد چرب و علائم آن

چای سبز یکی از بهترین نوشیدنی ها برای چربی سوزی و کاهش وزن می باشد همچنین دارای میزان زیادی کاتچین است که سبب بهبود عملکرد کبد و کاهش چربی های تجمع یافته در آن می شود.

برای گرفتن بهترین نتیجه روزانه سه تا چهار فنجان بنوشید.

استفاده از زردچوبه :

زردچوبه از طریق کاهش کلسترول خون می تواند به بهبود بیماری این بیماری کمک کند همچنینی به دلیل داشتن آنتی اکسیدان در سم زدایی بدن هم موثر است و قدرت هضم بدن برای چربی را بالا می برد.

این ادویه را می توانید به صورت جوشانده، همراه با شیر و یا به صورت کپسول میل کنید .

مصرف از سبزیجات خام :

ترکیبات موجود در گیاهان بسیار برای حفظ سلامت کبد مهم است برای اینکه از تمام خواص موجود در سبزی ها استفاده کنیم بهتر است که از پختن آن ها اجتناب کنیم همچنینی می توان از آب آن ها استفاده کرد. سبزیجاتی که برای سم زدایی کبد بسیار موثر هستند عبارتند از : انواع کلم ، کاهو ،مارچوبه ،کرفس ، چغندر و …

کلام آخر :

بیماری کبد چرب همانطور که گفتیم بیماری خاموش می باشد که پیشگیری از آن بسیار ساده تر از درمان است پس با تغذیه مناسب از ابتلا به آن جلوگیری کنید.

شما میتوانید از محصولات ورزشی و پزشکی فروشگاه بی تو بی کالا نیز دیدن فرمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *