پزشکی

قرنطینه افراد مبتلا به بیماری کووید 19

قرنطینه افراد مبتلا به کووید 19

بیماری کووید ۱۹ زندگی مردم سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است و بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند. با توجه به تلاش‌های بسیار محققین برای یافتن راهی برای درمان بیماری کرونا، تاکنون هیچ روش درمان موثری برای این بیماری به دست نیامده است. تنها راه جلوگیری از ابتلا شدن به آن رعایت اقدامات بهداشتی و قطع زنجیره انتقال می باشد. در این شرایط لازم است تا بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری یا مشکوک به ابتلا، بسته به وضعیت سلامتشان، برای مدتی در خانه بمانند. این افراد با قرنطینه شدن به حفظ سلامت خود و اطرافیانشان کمک می کنند. این افراد به طور کلی دو گروه اند، افراد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ با علائم این بیماری و افرادی که نتیجه تست تشخیص آن‌ها مثبت بوده اما فاقد علائم بیماری ‌هستند.

برای این که بتوان تشخیص داد فرد چه زمانی می‌تواند قرنطینه را ترک کند، دو مورد کلی ارزیابی می‌شوند. در روش اول به ارزیابی علائم بیماری کووید ۱۹ می ‌پردازند. با توجه به این که علائم و نشانه های بیماری چه زمانی در فرد بروز کرده و چه مدت طول کشیده تا این علائم بهبود یابد، زمان ترک قرنطینه خانگی را می توان ارزیابی کرد. در روش دوم انجام آزمایش تشخیص بیماری کووید ۱۹ می‌تواند به تعیین زمان ترک قرنطینه کمک کند. افراد در قرنطینه خانگی به دو دسته تقسیم می‌شوند. افراد با علائم این بیماری و افراد بدون علائم  که تنها نتیجه ‌ی تست تشخیص کرونای آن‌ها مثبت بوده است.

اتمام قرنطینه برای افراد مبتلا

برای تصمیم ‌گیری در رابطه با اتمام دوره ‌ی قرنطینه‌ ی خانگی افراد مبتلا به کووید ۱۹ و دارای علائم، می توان به دو صورت ارزیابی علائم یا انجام آزمایش تشخیص طبی عمل کرد.

ارزیابی علائم بیماری: از بروز اولین علائم بیماری حداقل ده روز سپری شده باشد. از بروز آخرین تب حداقل یک روز گذشته باشد. باید بدون مصرف داروهای تب بر این مورد بررسی شود. علائم بیماری مانند سرفه و تنگی نفس بهبود یافته باشد.

آزمایشات تشخیصی: با انجام آزمایشات تشخیصی می‌توانید در رابطه با اتمام قرنطینه خانگی اظهار نظر کنید. انجام آزمایشات تشخیصی به در دسترس بودن تجهیزات کافی، ظرفیت آزمایشگاه‌ها و دسترسی همگانی به تست‌های تشخیصی بستگی دارد. برای ارزیابی و بررسی زمان اتمام قرنطینه از طریق آزمایش، باید تا دو آزمایش تشخیص کرونا به صورت متوالی و با فاصله ۲۴ ساعت از هم انجام شود. اگر نتیجه‌ ی دو آزمایش روی نمونه‌های گرفته شده از دستگاه تنفسی فرد منفی باشد، شخص قادر به اتمام قرنطینگی خانگی است. برای اتمام قرنطینگی، علاوه‌ بر منفی بودن نتیجه هر دو تست، باید قطع شدن تب بدون مصرف داروهای تب بر و بهبود علائم بیماری مانند سرفه و تنگی نفس را در نظر بگیرید.

دوره نهفتگی بیماری کووید 19

کرونا ویروس، خانواده بزرگی از ویروس ها بوده که عامل ایجاد بیماری های عفونی مانند سارس، مرس و کووید 19 هستند. به فاصله ‌ی زمانی بین ورود ویروس به بدن و شروع علائم بالینی بیماری دوره ‌ی نهفتگی گفته می‌شود. اطلاع داشتن از دوره‌ ی نهفتگی بیماری به مسولان بهداشتی و درمانی در کنترل کردن افراد حامل ویروس بدون علائم بالینی، کمک می‌کند تا از گسترش ویروس توسط این افراد به دیگران جلوگیری کنند.

افراد مبتلا به ویروس کرونا علایم بیماری را یک تا چهارده روز بعد از مواجهه با عامل بیماری ‌زا نشان می دهند. معمولا نیمی از افراد در طی پنج روز بعد از مواجهه با ویروس، علایم بیماری را دارند. برخی منابع دوره احتمالی نهفتگی را بین صفر تا 27 روزدانسته اند. همچنین مطالعات نشان داده است که در حدود نیمی از موارد، سرایت بیماری از بیماران به افراد سالم زمانی بوده که بیماران در مرحله نهفته و بدون علامت بیماری بوده اند.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت سرایت بیماری در مراحل اولیه بیماری بیشتر می باشد. احتمال انتقال ویروس توسط افراد بدون علامت و در دوره‌ ی نهفتگی بیماری وجود دارد. بنابراین افراد با سابقه ‌ی تماس محافظت نشده با بیماران قطعی مبتلا به کرونا، حداقل تا 14 روز از تماس با دیگران خودداری کنند. همچنین قرنطینه خانگی و نکات بهداشتی مانند شست و شوی دست ها و رعایت بهداشت فردی هنگام سرفه یا عطسه را رعایت کنند.

اقدامات لازم در هنگام قرنطینه

برخی اقدامات لازم در هنگام قرنطینه این است که درخانه بمانید مگر برای مراجعه به پزشک، بررسی علائم خود و در صورت بروز علائم حاد (مشکل در تنفس) به دنبال مراقبت‌های فوری پزشکی باشید، در صورت امکان قرنطینه در اتاقی جداگانه، در صورت امکان استفاده از سرویس بهداشتی جداگانه، خودداری از تماس با دیگر افراد خانه و حیوانات خانگی، وسایل شخصی مانند فنجان، حوله و سایر وسایل خود را به صورت اشتراکی استفاده نکنید و در هنگام تماس با دیگران ماسک بزنید. افراد با کووید 19 خفیف تا متوسط، حداکثر ده روز پس از شروع علائم خود و افراد مبتلا به بیماری حاد تر یا افراد با نقص ایمنی شدید حداکثر تا ۲۰ روز بعد از شروع علائم دیگر ناقل نیستند.

بیماران کووید ۱۹ که دارای علائم بوده و برای مراقبت به منزل فرستاده شده اند، در صورت داشتن این علائم می توانند قرنطینه خانگی را تمام کنند. بیست و چهارساعت از قطع شدن تب بدون استفاده از تببر گذشته باشد. علائم بیماری مثل سرفه و تنگی نفس بهبود یافته باشد. ممکن است از دست دادن حس بویایی و چشایی تا هفته‌ها یا ماه‌ها پس از بهبود باقی بماند، بنابراین برای پایان قرنطینه تا بهبود این علامت نیازی نیست صبر کنید. حداقل ده روز از شروع علائم بیماری گذشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *